Holstenshuus slotspark om efteråret | Øhavsstien

Korte vandreture

Foto: Daniel Villadsen

Korte vandreture – er en god start. Du kan begynde med at gå nogle få kilometer på Øhavsstien og tage bussen tilbage eller få en ven til at hente dig. Det er en fin og overkommelig måde at finde ud af, om en fodtur er noget for dig.

En kort tur kræver hverken særligt udstyr eller en masse planlægning, men det er altid praktisk at medbringe en god, lille dagtursrygsæk (20-30 liter).

Den skal helst være polstret på bæreremmene og ind mod din ryg, så indholdet ikke generer dig under vandringen. I sådan en rygsæk er der snildt plads til madpakke, vandflaske, termokrus, siddeunderlag, regntøj, kort, foldere, guidebog og måske en lille kikkert.

Mobilen ligger nok bedst i din lomme, så du hurtigt kan finde den frem og snuppe et foto af en fugl i flugt. Måske har du downloadet et kort over den del af stien, som du vil følge, og så er det nemt at rette op på kursen, hvis du kommer lidt på afveje.

Mobilen kan jo også hjælpe dig med at holde styr på, hvor langt du har gået, hvis du synes, det er interessant.

Nogle vandrere er glade for at gå med vandrestave, som både kan aflaste og støtte – men begynd med at låne et par og se, om det er noget for dig.

Vælg så en dag med tørvejr og afsæt to-tre timer til turen. Læg et par pauser ind, smør en lække madpakke og tag rigeligt at drikke med – koldt, hvis det er varmt, varmt, hvis det er koldt.

Tag dig god tid. Der går nemt en times tid, før vandringen er gået i blodet på dig, kroppen er varmet op og bevægelserne foregår automatisk. Der kan endda gå endnu en time, før hverdagens travlhed er dampet af, og roen har sænket sig.

#ohavsstien