©  Foto:

Per Buk - Billedkunstner og skulptør

Billedkunstner og skulptør Per Buk arbejder i blandede medier og har en legende tilgang til kunsten.

Anstødeligt positive og livsglade

"Hans billeder kan forekomme næsten anstødeligt positive og livsglade, og de kan synes momentant naive. Hvad de måske også er. Det er sandsynligvis netop her, nøglen til kunstnerens verden skal søges. Hans værker er insisterende. De skjuler ikke deres hensigter og dækker sig ikke ind under en eller anden finkulturel fernis. De byder sig til. Inviterer. Abstrakte fugle stritter med tæerne i fryd, og smiler, ligesom hans andre væsener smiler. Per Buk er en kunstner, der kan sammenlignes med en sten man kaster i vandet. For som ringe breder hans glæde, hans begejstring og høje aktivitetsniveau sig uden om ham, samt påvirker mennesker i hans nærhed, i det større sociale og samfundsmæssige fællesskab, han er en del af". – Kunstanmelder Preben Winther

Fabel-, fugle- og fantasifigurer

Per Buk udfordrer i sin kunst kreativiteten i et formsprog, hvor han tager udgangspunkt i fabel-, fugle- og fantasifigurer. Han arbejder med maleri, grafik, akvarel, blæktegninger, skulpturer, keramik og i størrelser, som både egner sig til private hjem og større udsmykningsopgaver.

 Per Buk i sit værksted

Biografi

Per Buk er født i 1969 og opvokset på Midtfyn. I 2019 flyttede han fra Svendborg til Kædeby på Langeland og har siden 2020 drevet galleri, værksted og café på Ristingevej 29 sammen med sin hustru, Ann-Kerstina Nielsen. Per Buk har i mange år beskæftiget sig som kunstner og blev i 2008 kåret som årets billedkunstner i Svendborg. Han har gennem tiden modtaget flere legater og udstillet i både ind- og udland.

 Værker af Per buk

Hvis du vil se mere…

Kan du besøge kunsttårn 10 på Langøvej, hvor Per Buk udstiller værket ’Find dig selv’, som du kan læse mere om her. 
Herudover er han fra september aktuel med en udsmykningsopgave, som markerer den nye Herregårdsrute.