©  Foto:

Gitte Buch - billedkunstner

Motiverne i Gitte Buchs værker er jorden, vandet, landet, erindringer, fragmenter fra natur og kultur. Det store i det små - udsat for kamp og kærlig ophøjelse i naturlyriske abstraktioner på lærred og papir.

Undersøgelse, refleksion og nærvær

”For Gitte Buch er det at male undersøgelse, refleksion og nærvær. Hun går til arbejdet med en anfægtet, næsten hellig renhed, og hendes værker videregiver en søgen og en betagende andethed, midt mellem det smerteligt smukke og det rå, grimme og arrede, som også er livet.

I en årrække har kunstneren beskæftiget sig indgående med ikoner. Elementer i hendes billedunivers kan relateres til denne fordybelse, således måske også hendes beskedne malerier med skålen som motiv.” - Preben Winther, forfatter og kunstanmelder

 Gitte Buch

Biografi

Gitte Buch er født i Vestjylland i 1954, opvokset på Samsø og blev i 1980 færdiguddannet som lærer. Hun flyttede til Langeland i 1984, hvor hun var med til at starte Kunsthøjskolen i Magleby og hvor hun bl.a. underviste i billedkunst. I dag bor og arbejder hun ved Bøsseløkke på Sydlangelands østkyst.
Gitte Buch er medlem af Sydfynske Kunstnere og tilknyttet Galleri Rasmus i Odense samt Gallerie ArtC i Haderslev.

Hvis du vil se mere...

Kan du besøge Gitte Buch i hendes atelier. Der kan laves nærmere aftale herom på telefon: 30 22 21 92.

 

Hvis du vil se mere…

Kan du besøge kirken i Tryggelev, hvor Gitte Buch har lavet/udsmykket altertavlen. Læs mere om altertavlen her.

Herudover deltager Gitte Buch i Kunstnernes Åbne Døre, Sommerudstillingen i Galleri Nowhuset og skiftende udstillinger i hele landet.