©  Foto:

Hammerichs Hus

Hammerichs Hus er en vaskeægte tidslomme midt i Ærøskøbing. Her er lavloftede stuer, kringelkroge og masser af historier at gå på opdagelse i.

På hjørnet af Brogade og Gyden kan du besøge det røde hus, som er et af Ærøskøbings velbevarede bindingsværkshuse.

Her havde billedhugger og samler Gunnar Hammerich sin sommerresidens fra 1916 til 1967, hvor han overdrog huset til Ærøskøbing Kommune. Han ønskede, at huset og samlingen blev bevaret for eftertiden.

I aftalen står der bl.a., at ”…samlingen skal bibeholdes som den nu er og forefindes”. Husets over 2.500 genstande står derfor fortsat, hvor Gunnar Hammerich har bestemt, at de skal stå.

Allerede under Gunnar Hammerichs tid begyndte man at se værdien i det gamle, og Hammerichs Hus fortæller derfor også historien om hvorfor Ærøskøbing fremstår så velbevaret, som den gør i dag.

Lyt dig til historien

I podcasten "Lyden af en samling" kan du gå på opdagelse i Hammerichs Hus; du kan høre den, mens du oplever huset, men kan i lige så høj grad nydes hjemmefra.

Fællesbillet

Hammerichs Hus er i dag ejet af Ærø Museum, og med en fællesbillet får du adgang til begge museumshuse. Køb fællesbilletten på Ærø Museum.

Rundvisning eller byvandring

I kan booke en rundvisning på Hammerichs Hus eller Ærø Museum. Eller hvad med en byvandring i Ærøskøbings smalle, brostensbelagte gader? Det er helt op til jer, og alle kan booke en rundvisning, uanset hvor få I er.

Booking skal ske i god tid og mindst 14 dage før jeres besøg.

Se hvordan du booker