©  Foto:

Linea Hansen - Billedkunst

Linea Hansen arbejder kunstnerisk med lokalt fangede fisk efter gammel japansk tradition. Se Lineas kunst i galleriet MOMLIS i Bagenkops aktive og stemningsfyldte fiskermiljø.

Gammel japansk teknik med et nordisk twist

Billedkunstner Linea Hansen holder til i et historisk garnhus midt i Bagenkops fiskermiljø, hvor hun har åbnet galleriet MOMLIS. Hun har som speciale at fremstille originale grafiske tryk af fisk fanget i nærområdet. Processen har sin oprindelse i en århundrede gammel japansk teknik, hvor man tog direkte aftryk af sine fangster. Linea fortolker den gamle teknik med et nordisk twist.

 

 Værker af Linea Hansen - fisk trykt på håndlavede papir

Kærlighed og omsorg for havet og dets eksistenser

Trykkene udføres på håndlavede papirer og med bl.a. sumiink. Fiskene overføres direkte til papir ved hjælp af en særlig teknik og udvalgte materialer. De udstillede motiver udtrykker således én til én, hvilke arter der befinder sig i de omgivende farvande syd om Langeland og formidler en umiddelbar kærlighed og omsorg for havet og dets eksistenser.

 Værker af Linea Hansen - fisk trykt på håndlavede papir

Biografi

Linea Hansen er opvokset på Langeland og har levet det mest af sit liv her. Hun er uddannet lærer. 
I de sidste 10 år har hun boet i fiskerbyen Bagenkop sammen med sin mand, som er fisker. Gyotaku teknikken stødte hun på i forbindelse med research til undervisning i billedkunst. Som billedkunstner er hun autodidakt.

Hvis du vil se mere...

Kan du besøge Galleri Momlis i Bagenkop, som holder åbent fra 1. april og frem til vinteren. 
Se åbningstider på Facebook