©  Foto:

Lones bænk, Alfio Bonanno

Med udsigt over Rudkøbing Vejle finder du et værk af Alfio Bonanno; Lones bænk.

Lones bænk

  • Kunstner: Alfio Bonanno
  • Opført: 2016

Om værket

Med udsigt over Rudkøbing Vejle finder du et værk af Alfio Bonanno; Lones bænk, som blev opført i anledningen af Dronning Margrethes besøg i 2016. Bænken var Alfio Bonannos kone Lones idé, så derfor er den opkaldt efter hende. Skulpturen er skabt af granitsten fra kommunen og træ fra skibsværftet på havnen. Entreprenørfirmaet Alf Jensen/HML har stået for polering af træværket.

Alfio Bonanno

Alfio Bonanno er født på Sicilien og opvokset i henholdsvis Australien og Italien, men har siden 1975 været bosat på Langeland. Han er anerkendt i både ind- og udland for sit arbejde med Land Art, og han har haft markant betydning for Langelands kunstnerliv. Du kan læse mere om Alfio Bonanno her.

Prøv også

Hvis du sætter dig på bænken med ryggen til Rudkøbing har du kig ud over Rudkøbing Vejle, der i dag er et smukt naturområde med et rigt fugleliv. Om foråret og sommeren er der gode muligheder for at se rødben, viber og dobbeltbekkasiner og om vinteren ses gråænder, pibeænder og, hvis man er heldig, skeænder.

Læs mere om Vejlen her

Se/hør også

Forfatteren Vagn Lundbye brugte begrebet ”føling” om en intuitive måde at forstå verden på (kontra en logisk og rationel forståelse af verden). I podcasten Litteratur i Landskabet: Vagn Lundbye kan du høre, hvordan du kan opleve dette fænomen/opnå denne form for erkendelse netop her ved Vejlen.