©  Foto:

Nøkken og Ellepigen i Sollerup Skov

”Nøkken & Ellepigen” er en ny vandrerute, hvor opsatte lyd-installationer fører nutidens mennesker ind i fortidens sagn og overtro. Målgruppen er større børn, og mixet mellem en fantastisk natur og mødet med bl.a. magiske væsner som ellepiger og Nøkken, skaber en fascinerende og til tider uhyggelig naturoplevelse, der viser, hvordan fortidens mennesker havde forestillingen om mytiske væsner helt inden på livet.

Tåge og tusmørke gav næring til smukke og farlige væsner Ruten er lavet i samarbejde mellem Naturstyrelsen Fyn og Øhavsmuseet, og består af tre forskellige spor, der hver især leder nutidsmennesket ind i landskabet og fortiden.

På ruten kan du lytte til hele 3 forskellige spor. På det første kan du høre de magiske væsner fortælle. På det andet kan du høre om naturen, og på det tredje får du en masse inspiration til sjove og tankevækkende aktiviteter, som du og familien kan vælge at lave undervejs.

Vandreruten ligger ved Sollerup Skov og Enge, og er ca. 7 km lang. Der er flere muligheder for at ændre eller forkorte turen undervejs.