©  Foto:

Sonia Brandes - Papirkunstner/Psaligraf

Billedkunstner Sonia Brandes skaber poetiske fortællinger med saks og papir.

Mønsterets magi

”Mønstre har en igangsættende virkning på fantasien. Man kan fabulere over et mønster, begynde i den ene ende af motivet og løbe hele mønsteret igennem og komme tilbage til udgangspunktet, eller man kan vælge sig et vilkårligt sted midt i og bevæge sig ud derfra. Da klippet er som en arabesk, der bider sig selv i halen, kan bevægelsen foretages i det uendelige; man bliver aldrig bremset, alt står åbent. Dette er for mig mønsterets styrke. Det lukker ikke af for tanken; men man kan selv føje et indhold til.” – Sonia Brandes

 Janne Egstrøm

Passion for papiret

Sonia Brandes er papirkunstner/psaligraf og har gennem hele livet beskæftiget sig med papirklip. Hendes passion for papiret startede med de gækkebreve, som hun klippede i sin barndom på Ærø. Og siden har folkekunsten og særligt H.C. Andersen og Selma Lagerlöf fungeret som inspiration for hendes kunstneriske virke. Hun arbejder med mange forskellige formater eksempelvis bøger, altertavler og større udsmykningsopgaver. Fælles for dem alle er, at de altid tager udgangspunkt i papirklip.

 Janne Egstrøm

Biografi

Sonia Brandes (f. 1946) er født og opvokset på Ærø. Hun har boet flere forskellige steder, men har siden 2017 været bosat på nordspidsen af Langeland. Hun har en lang række af udstillinger og udsmykningsopgaver bag sig i både ind- og udland. Som kunstner er hun autodidakt.

Hvis du vil se mere…

Kan du tage forbi kunsttårn 1 på Lohalsvej, hvor Sonia Brandes’ værk ’Dyrene omkring mig’ er udstillet frem til 2023. Du kan høre Brandes fortælle om værket her.

Herudover afholder Sonia Brandes workshops, tid og sted offentliggøres på hendes hjemmeside.