©  Foto:

Spodsbjerg Turistbådehavn

Langelands eneste østvendte lystbådehavn beliggende med få minutters sejltid til et af Danmarks bedste lystfiskerfarvande.

Spodsbjerg Turistbådehavn har 180 liggepladser og tilbyder gæstesejlere nogle af de bedste forhold, lige der hvor Danmark er dejligst.

Udover gæstesejlere henvender havnen sig også til lystfiskere, da den ligger ud til et af Danmarks bedste lystfiskerfarvande. Her er også bådudlejning.

Havnen blev indviet i forsommeren 1994 med Jens Pedersen som havnefoged. Jens er født og opvokset i Spodsbjerg og med 13 års erfaring som fisker fra Spodsbjerg Fiskerihavn kender Jens Langelandsbæltet bedre end sin egen baghave.

Spodsbjerg Turistbådehavn er beliggende syd for fiskehavnen og færgeruten til Tårs. Ved fiskehavnen kan købes frisk fisk.

Her er også cykeludlejning, men husk at reserve en cykel i god tid.

Havnens Historie: Spodsbjerg Havn - færgested siden middelalderen

Færgestedet Spodsbjerg nævnes første gang i 1472, men er formentlig ældre. Der opstod samtidig en ubetydelig fiskerbebyggelse, måske i renæssancetiden, og stedet var udgangspunkt for omegnens bondefiskere. I 1858 nævnes det at beboerne har lidt  bifortjeneste ved søfart og fiskeri, men allerede i 1873 dannes et fiskeriselskab i Spodsbjerg som har en betydelig bedrift.

Efter at Sydfynske Dampskibsselskab i 1884 overtog færgefarten til Lolland blev der på byens nordside anlagt en dampfærgebro. På sydsiden opstod en lille fiskerihavn.

Omkring år 1900 tog udviklingen fart med telefonstation, jernbane, badehotel, havneudvidelse og opførsel af de første sommerhuse. I 1975 åbnede hurtigruten, hvilket krævede nyt færgeleje, ventesal og vejforbindelse.  For at skabe plads til fritidssejlere anlagdes i 1994 en stor lystbådehavn med 180 pladser. (Kilde: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv)

Faciliteter

I havnehuset findes bad og toiletter. Her er også et lille sejlerkøkken med vaskemaskine, tørretumbler samt køl og fryse service.
På havnen findes en hyggelig grillplads samt en legeplads til familiens mindste
Havnen har desuden tankanlæg og slæbested.

Dybde

Havnens dybde i forhavnen og ved kutterbroen er 3,5 meter. I resten af havnen 3,0 meter.