©  Foto:

Alfio Bonanno - Land Art

Alfio Bonanno er internationalt anerkendt siciliansk-født Land Art-kunstner, fotograf og billedkunstner.

Stedspecifikke værker i naturen

”Når jeg besøger et sted, undersøger og lytter jeg til, hvad hver enkelt sted ’fortæller’ mig, inden jeg bestemmer mig for, hvad jeg skal gøre. Det er sådan, jeg arbejder! Det er altid en interessant og intens proces, hvor fornemmelsen for stedet og brugen af ens instinkt er væsentlige faktorer. For mig er det sådan, at når først et sted føles ’rigtigt’, fødes projektet på det særlige sted.” – Alfio Bonanno

Alfio Bonanno bruger naturens materialer til at skabe sine værker, som altid er forankret i et bestemt sted. Bonanno arbejder indenfor naturkunst/Land Art, en kunstretning der opstod i USA i slutningen af 1960’erne.

Pioner med internationalt udsyn

Alfio Bonanno er blandt de mest indflydelsesrige nulevende kunstnere, når det kommer til eksperimenterende kunst i naturen. Han har skabt store stedspecifikke værker i hele verden og i Danmark anses han som en pioner indenfor denne kunstretning. Bonanno er manden bag TICKON – Tranekær Internationale Center for Kunst og Natur, hvor de besøgende kan opleve Land Art af både danske og internationale kunstnere. Parken blev i 2005 optaget på en international liste over de 50 mest betydningsfulde skulpturparker i Europa. Læs mere om TICKON her.

Sideløbende med sine store skulpturelle installationer arbejder Bonanno også med maleri, tegning og fotografi.

Biografi

Alfio Bonanno (f.1947) er uddannet billedkunstner og fik sit gennembrud i Danmark i 1989 med en udstilling på Charlottenborg. Han er født på Sicilien og opvokset i henholdsvis Italien og Australien, men flyttede i 1975 til Langeland, hvor han har haft en markant betydning for øens kunstnerliv. Bonanno har udstillet i hele verden og modtaget flere internationale priser for sit arbejde, herunder den prestigefyldte orden OSSI (Ordine della Solidarieta Italiana) – det italienske ridderkors – i 2006.

 

Hvis du vil se mere…

Kan du besøge TICKON i Tranekær eller slå et smut forbi Østergade 59 i Rudkøbing, hvor Bonanno driver galleriet Casa Bonanno sammen med sin kone, Lone.