©  Foto:

Byens Gårdbutik

Hos Byens Gårdbutik finder du lokale fødevarer og specialiteter. Kom og oplev et stort udvalg af, hvad det sydfynske område byder på af lækre kvalitetsprodukter. Vi har friske råvarer som frugt, grøntsager, æg og kød samt ost, syltevarer, saft, chokolade, bolcher, øl og endda lokal vin.

Vestergades købmandsbutik

I en smuk bygning fra 1800-tallet, centralt i Svendborg, finder du Byens Gårdbutik. I gårdbutikkens sortiment er der varer fra over 90 forskellige producenter - med alt fra brød, kød, ost, æg, is, frugt og grønt, til øl, vin, sæbe, sodavand og søde sager. Byens Gårdbutik støtter mindre producenter og henter varer på de fynske gårde i deres el-varevogn.

Café med mening

Gårdbutikken har også en café, hvor alt, hvad du smager, er lavet af de gode lokale råvarer, som også sælges i butikken. Herlighederne nydes i cafeen, i den smukke havestue eller i den skønne, rolige, grønne baghave. I baghaven kan du lade dig omslutte af fuglenes kvidren og havens ro, til trods for at du befinder dig tæt på bymidten, og du kan lade dig betage af Nordens største tempeltræ, som får de smukkeste gule blade om efteråret.

Byens Gårdbutik ejes af AOF Center Sydfyn, en registreret socialøkonomisk virksomhed, hvor social ansvarlighed er omdrejningspunktet i alle aktiviteter lige fra voksenundervisning til ungdomsuddannelse og til lokal købmandshandel og café. Byens Gårdbutik forhandler udelukkende lokale fynske produkter og understøtter dermed den lokale vækst hos de mindre fødevareproducenter. Samtidig sker dette med fokus på at tilrettelægge arbejdsfunktioner- og opgaver for medarbejdere på kanten af det ordinære arbejdsmarked.

Partner med Geopark Det Sydfynske Øhav

Byens Gårdbutik er en købmandsbutik og café, der sælger udelukkende fynske fødevarer. Butikken drives som socialøkonomisk virksomhed, hvis mission er at inspirere flere til at handle efter sæson og købe lokalt producerede fødevarer og specialiteter fra Fyn og hele Geopark Det Sydfynske Øhav.

Bæredygtige tiltag

Geopark - Det Sydfynske Øhav er et kulinarisk centrum med høj kvalitet i fødevareproduktion og en lang række gastronomiske oplevelser med smag, æstetik og forkælelse for alle sanser. Byens Gårdbutik styrker fortællingen om det fynske spisekammer og formidler den unikke fortælling om det kulinariske centrum i det Sydfynske Øhav.

Byens Gårdbutik

  • leverer og henter varer på de omkringliggende gårde i el-varevogn.
  • synliggøre sæsonens råvarer, hovedsagelig økologiske og fokuserer på fødevarer, der ikke er transporteret mere en 30 km.
  • mindsker madspild ved at forarbejde fødevarer til mad i caféen.
  • har taget det bæredygtige valg i forhold til produkter og producenter, og derved gjort det nemmere for forbrugeren, at gøre det samme.
  • har kun producenter fra Fyn og Geopark Det Sydfynske Øhav – støtter derved de små producenter.