©  Foto:

Cykelrute 91

På denne rute mellem Søby og Marstal har I fornøjelsen af at cykle hele vejen langs sydsiden af øen med vue over den åbne Østersø. 

Ruten på 30,5 km er forholdsvis flad, og den bringer jer forbi noget af Ærøs smukkeste natur.

Fra Søby kommer I forbi Vitsø, hvor der er et usædvanligt rigt fugleliv, og ruten fortsætter derfra ad smalle landeveje mod Danmarks første blomstrende landsby, Bregninge. I kommer forbi det spektakulære naturområde Voderup Klint, der har anmærkning af national seværdighed. Det er oplagt at tage en pause ved udsigtspunktet på toppen af den 33 meter høje klint, hvor I på klare dage kan ane Tyskland i horisonten.

Herfra fortsætter ruten ud mod Ærøs sydligste punkt, Vejsnæs Nakke, og den 1000-år gamle fæstning, Sankt Albert. Mod Marstal følger ruten nærmest vandkanten ved Drejet – dæmningen, der i sin tid blev oprettet for at tørlægge 700 tønder land i Gråsten Nor. I noret kan man i maj måned opleve Danmarks måske største koncentration af vilde orkideer, den fredede Maj-Gøgeurt.

Ruten ender i skipperbyen Marstal. På denne lokale Østersørute er det først og fremmest naturoplevelserne og Marstals maritime historie, der ender med at tage pusten fra de fleste cyklister.

Se kort og download GPX