©  Foto:

Tranekær Internationale Center for Kunst Og Natur - TICKON

Gå en tur i den smukke Tranekær Slotspark og oplev internationale kunstneres organiske Land-art i samspil mellem kunsten og naturen 

Parken og slottet tilhører familien Ahlefeldt-Laurvig, som i 1993 overdrog parkens udsmykning til TICKON – Tranekær Internationale Center for Kunst Og Natur. Siden da har over 20 danske og internationale kunstnere af høj klasse skabt deres værker i selve parken.

TICKON

Slotspark med Site-specific Art
I slotsparken kan du opleve såkaldt Site-specific Art – en kunstform, som indebærer, at de ofte gigantiske kunstværker bygges på stedet af organisk materiale, bl.a. træ, jord og sten. Dermed skabes værker, som på forunderlig vis indgår i naturen, men som samtidig er underlagt naturens nedbrydende kræfter for, på et tidspunkt, helt at forsvinde. Med andre ord, ud over stor skønhed oplever man livets cyklus i kunstnerisk form.

Af samme grund kan i dag kun ses 14 af de oprindelige værker, da hele grundideen er at værkerne ikke skal vedligeholdes og repareres. I stedet kommer helt nye kunstværker løbende til, med hjælp fra forskellige fonde.

TICKON

Tranekær Slotspark - et fantastisk udflugtsmål hele året rundt
Som besøgende i TICKON er der plads til at gå på opdagelse i naturen. Slotsparken dækker et område på ca. 83 ha. Kunstværkerne er dog samlet i området omkring slotssøen. Alle værker er i parkens brochure med kort, der udleveres ved indgangen.

Gå på opdagelse i den frodige natur i slotsparken, hvor et kunstværk pludselig kan dukke op. Nogle gange kan man blive helt i tvivl; hvad er naturskabt – hvad er menneskeskabt?

Parken er åben hele året fra solopgang til solnedgang.