Shelter ved Dyreborg på Sydfyn | Øhavssstien

Overnatning i telt shelter

Foto: Daniel Villadsen

Find kortet over Øhavsstien. Overvej, hvor du vil vandre og hvor lange, dine dagsmarcher skal være med 10-15 kilo på ryggen. Find så ud, hvor du kan overnatte.

Hvis du vil sove i shelter, er det klogt at booke nogle dage i forvejen på bookenshelter.dk og book.naturstyrelsen.dk. Hvis du selv har telt med, kan du ofte få lov at overnatte på en stump græs, hvis du spørger ejeren om lov.

Vandring med fuld oppakning til overnatning i naturen er bedst, når det er lunt eller varmt. Vintervandring med fuld oppakning i Danmark er for rutinerede vandrere.

Der stilles under alle omstændigheder visse krav til din fysiske form, når du skal bære telt, sovepose, liggeunderlag, tøj, kogegrej og mad på ryggen. Til gengæld vil du opleve en enorm frihed, og hvis du gerne vil i bedre form, at en vandretur på Øhavsstien et godt bud.

Jo lettere din rygsæk er, og jo bedre form du er i, jo mere fornøjelig bliver din vandring.

Skær ned på oppakningen; du kan kun have et sæt tøj på ad gangen. Du kan som regel bruge det meste af dit tøj i flere dage, før vask er nødvendig, og ofte har du mulighed for at skylle dit undertøj op efter dagens vandring. Vælg tøj, der tørrer hurtigt. Sørg for, at de enkelte ting kan bruges til flere formål. Foldekniven kan fint bruges, når du spiser. En ske kan fint bruges i stedet for en gaffel. Et stort krus kan anvendes både til at drikke og spise af.

Find tips og tricks på websites og Facebook: lightweight hiking, backpacking, og pakkeliste rygsæk kan være gode søgeord.

De fleste danske kvinder synes, at en rygsæk, der vejer mere end 10 kilo, er tung. For mænd går smertegrænsen måske ved 15 kilo, men både kvinder og mænd kan naturligvis træne sig op til at gå med mere.

Du skal bare huske: Jo færre kilo i rygsækken, desto mere ferie får du.